Kultur i Etne kommune

Etne kommune er en vakker kommune i Hordaland. Kommunen har vakker natur, men det er ikke det eneste kommunen har å by på. I Etne får du et variert kulturtilbud, enten du ønsker å være publikum eller stå på scenen selv. Med bibliotek, kino, idrettshall og kulturskole, så finnes det noe for enhver smak her. I Etne vil du finne noe som passer for deg!

Etne kommune er bevisst på ansvaret med å skape varierte tilbud for alle aldersgrupper. For noen er idrett midt i blinken, mens for andre er det mer spennende å være aktiv innen kulturskolen. For å oppmuntre innbyggerne til å gjøre gode kulturtiltak, deles det hvert år ut en kultur- og frivillighetspris. I samarbeid med Hordaland fylkeskommune deles det også ut et årlig stipend til gateaktivitet.

Kulturskolen

Etne kommune har en kulturskole som består av engasjerte og dyktige lærere. Her finnes det elever i alle aldre, og god opplæring gis innen både instrumenter, drama og kunst. På den måten kan du få utløp for kreativiteten din, og utvikle dine ferdigheter til neste nivå. Undervisningen foregår etter skoletid i ulike skolebygg. På den måten er det enkelt å delta uansett hvor du bor.

Gjennom skoleåret deltar elevene på kulturskolen i ulike oppsettinger. Både i form av utstillinger, og i form av små og større konserter i kommunen. Dramagruppen pleier å ha en teaterforestilling hver eneste vår. På denne måten får innbyggerne vist fram hva de har lært, og får invitert med seg venner og familie til et morsomt kulturarrangement i Etne kommune.

Natur og idrett

Siden Etne kommune har masse fine naturopplevelser å by på, så er det også et variert tilbud som skjer ute i naturen. Kommunen har mange ulike organisasjoner som arrangerer ulikt opplegg, deriblant fisking, jakt og turer. På den måten blir du kjent med andre som har samme interesser som deg, og du får utfolde deg sammen med de andre rundt om i naturen.

Idretten i kommunen er også så mye mer enn bare ballsport. Det finnes BMX- og skatepark, pistolklubb, paintball-klubb og hestelag for å nevne noe. Her kan du virkelig finne noe som passer med dine interesser. Med skog, fjell, fjord og flere anlegg spredt rundt om i kommunen for både fotball, annen ballsport og skating, så er det noe for enhver smak i Etne.

Festivaler og arrangementer i Etne

Etne kommune har mange spennende arrangementer i løpet av et år. Nye initiativ kommer rett som det er, og noen har pågått i årevis og blitt til gode tradisjoner for kommunen. Etnemarknaden er et samlingsted for hele kommunen og består av alt fra tivoli og marked til foredrag – for å nevne noe. Det er også konserter både med lokale og kjente artister.

Blues har blitt viktig i Etne kommune, og kommer til uttrykk blant annet gjennom Skånevik Bluesfestival. I Skånevik har de også torgdager som samler mange innbyggere til gode handle- og matopplevelser. I tillegg arrangerer idrettslagene Etne Cup, og de har en fortellerfestival med dyktige fortellere som gjerne drar historiske perspektiver som både er interessante og lærerike. I Etne kommune finner du et arrangement som passer deg.

Bibliotek

Bøker er kultur, og i Etne kommune finner du bibliotek der du kan låne med deg bøker. Biblioteker handler ikke bare om bøker, det er også et samlingsted for innbyggerne der de gjerne tar en kaffe sammen. Du finner et bibliotek både i Skånevik og i Etne. Her finner du også utstillinger, som kanskje du har vært med å bidra til gjennom kulturskolen?

Kino

Skakke kino viser flere filmer daglig. Her finner du filmer for hele familien og i alle sjangre. Alle de store produksjonene havner på lerretet, og også norske filmer. Kinoen har eget opplegg for barnebursdag, og har også en kafé som tilbyr noe godt å spise eller drikke. Slagordet til kinoen er «for store og små opplevelser», noe du sitter igjen med om du går på kino.